Relaxace s biftekem
Celý rok se těším na grilovací sezónu. Dát si biftek na grilu - co může být lepšího?
Grilů je nepřeberné množství - ocelové, litinové, lornovací vany, a mě azujalo grilování na kameni.Hlavní výhody - kouř zústane mimo, šťáva uvnitř a ta vůně - to se musí vyzkoušet.
Kameny a oheň jsou k dispozici miliony let a tak má grilování na kamenech tradici. Grilovací kámen se může nahřívat přímo na ohni, grilu nebo v klasické elektrické či plynové troubě. Kámen pak dlouho a rovnoměrně přijaté teplo vyzařuje a umožňuje tak pohodlnou přípravu různých jídel. V případě potřeby je možno kámen dlouhodobě udržovat rozpálený - např. za pomoci kahanu s lihovou pastou, apod. Kouř způsobený odkapávající šťávou je v tomto případě passé.
Grilovací kameny z peruánského kvarcitu
Peruánský kvarcit je hodně tvrdý a málo porézní - tedy hodně vydrží a chutná z něj nejen biftek, ale i zelenina, či ovoce.
Velmi prodávaný je samostatný grilovací kámen o velikosti stran 40 cm x 30 cm a výšce 3 cm. Doporučujeme k němu zakoupit si spediální škrabku na kameny. Variantou je grilovací sada obsahující grilovací kámen z peruánského kvarcitu, speciální nerezový stojan, držáky, dřevěné prkénko a dva lihové kahany pro dlouhodobé grilování. Více na biftek.cz
Pokud máte zájem si vyzkoušet grilovací sadu, napište na info@biftek,cz a domluvíme se na datu grilování, kdy si grilovací kameny z Peruánského kvarcitu můžete vyzkoušet - přivezte si vlastní maso na biftek, oheň a grilovací kameny zařídí Biftek.cz.